• Mauritshuis

  Posted on maart 6, 2013 by in Jocelyn, Museum review
  Pinterest

  Mauritshuishuis grote verbouwing

  Het Mauritshuis is wereld beroemd! Kunstliefhebbers komen uit binnen en buitenland naar Den Haag om ‘het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw’ te bewonderen.

  Het museum is bezig met een grootschalige verbouwing! Een ondergrondse foyer gaat het prachtige oude gebouw verbinden met het tegenovergelegen pand, Plein 26. Er is dan twee keer zoveel ruimte voor kunst, tentoonstellingen, educatie en evenementen. Dit prestigieuze project is ontworpen door Hans van Heewijk Architecten uit Amsterdam. De verbouwing is gestart op 4 juni 2012 en is medio 2014 klaar.

   

  Mauritshuishuis grote verbouwing

  Zo’n verbouwing heeft natuurlijk gevolgen voor de kunstwerken die nu in het museum hangen. Wel honderd schilderijen zijn tijdelijkondergebracht in het Gemeentemuseum in Den Haag. Wil je ze bezoeken? Bekijk hier de link ‘Meesters uit het Mauritshuis in het Gemeentemuseum Den Haag’.

  Voor meer praktische informatie: openingtijden en prijzen‘.

   

  De fotograaf Joost Guntenaar heeft een korte filmpje gemaakt over de verbouwing tot nu toe! Het geeft een indruk van de werkzaamheden in de eerste maanden van de verbouwing. Mooi werk!

   

  Share and Enjoy