Tentoonstelling

Pinterest

 ‘Faces from the Twenties’

Jean Elliot – impressie van de aankomende tentoonstelling ‘Faces from the twenties’.

Dat is de naam van mijn nieuwe tentoonstelling. (zie de film onder aan de pagina.) Tien portretten van prachtige vrouwen uit de jaren twintig hebben een metamorfose ondergaan, van kleine beschadigde zwart-wit foto’s naar grote kleurrijke schilderijen. De vrouwen zijn allemaal gefotografeerd bij Studio Merkelbach in Amsterdam, zij droegen voor deze bijzondere gelegenheid hun mooiste kleding en sieraden. Ik heb geprobeerd de overbrugging van honderd jaar in beeld te brengen, de toenmalige techniek en welvaart tegenover onze high-tech ‘way of life’ van nu.

Tijdens de Annual Dutch Art Fair 2016 in het World Fashion Centre in Amsterdam presenteren wij ‘Faces from the twenties’.

De reizende tentoonstelling ‘Faces from the Twenties’ is Vrijdag 23, Zaterdag 24 en Zondag 25 September 2016 te zien in Amsterdam tijdens de Annual Dutch Art Fair.
Op 12 en 13 November 2016 reist de tentoonstelling door naar de Ahoy in Rotterdam tijdens de Nationale Kunstdagen.

Schrijf je hiernaast in als je deze nieuwsbrief wilt ontvangen.

Bekijk hieronder de film over de ‘making of’ van één van de schilderijen. In de film schilder ik  “Anna Elisabeth de Vlugt”, één van de tien vrouwen uit de tentoonstelling. Anna Elisabeth de Vlugt was de dochter van de toenmalige burgemeester Willem de Vlugt in Amsterdam.

Share and Enjoy