• Sketchbook Project Brooklyn

  Posted on juni 18, 2018 by in Jean
  Pinterest

  Het Sketchbook Project in Brooklyn is een fantastisch kunstproject waar 40574 kunstenaars uit meer dan 135 verschillende landen aan mee hebben gewerkt. Iedere kunstenaar kreeg een schetsboek met de opdracht deze te vullen met illustraties passend bij een te kiezen thema. IJverig hebben ze in hun eigen studio, in elke uithoek van de wereld, met zorg en toewijding gewerkt aan hun schetsboeken. Elk boekje is opgestuurd naar een centraal punt, De Brooklyn Art Library. Je kunt zelf een kijk je nemen in de Brooklyn Art Library, maar als je wat verder weg woont, dan kun je ze ook online bekijken.

  Bekijk mijn Sketchbook in de Brooklyn Art Library hier.

  Ik werd erg enthousiast over dit project en heb zelf ook met veel plezier gewerkt aan mijn eigen schetsbook. Het thema wat ik heb gebruikt is ‘Under water’. In mijn hoofd ontstonden bij het lezen van dit thema, gelijk de meest monsterlijke en grappige gedaantes. In mijn boek staan een stuk of dertig vreemde wezens die je zelf kunt bekijken in de Brooklyn Art Library.

  Met mij hebben heel veel kunstenaars een bijdrage geleverd aan dit leuke project. Misschien vind jij het ook leuk om mee te doen aan een soort gelijk project. The sketchbook project organiseert vaak dit soort kunstprojecten. Je krijgt ruim de tijd om je voor te bereiden. Het is vooral leuk om te weten dat heel veel andere kunstenaars uit alle uithoeken van de wereld met hetzelfde project bezig zijn als jij. Samen kun je elkaar ook inspireren. Je kunt je gemakkelijk opgeven op de website, en het schetsboekje wordt naar je toegestuurd. Je kunt ervoor kiezen om je schetsboek ook te laten digitaliseren. Wel zo leuk, want dan kan iedereen mee genieten.

  Doe jij volgende keer ook mee? Laat ons weten wanneer je schetsboek klaar is, dan zoeken we het op in de Brooklyn Art Library.

  Jean

  Alle illustraties zijn auteursrechtlijk beschermd en vastgelegd bij CC-Proof te Amsterdam.

  Share and Enjoy