• Rembrandt geveild in Grand Hotel Huis ter Duin

  Posted on november 21, 2013 by in Jean, Studio evenementen
  Pinterest

  Het Rembrandt Gala in 2005 was een prachtig evenement bedoeld om het Nederlandse bedrijfsleven warm te maken voor het Rembrandtjaar in 2006!  Dat is het vierhonderste geboortejaar van Rembrandt. Doormiddel van een kunst veiling werden voldoende financiële middelen binnen gehaald om Rembrandt’s geboortestad Leiden een blijvende herinnering aan deze beroemde Nederlandse schilder te schenken in de vorm van een standbeeld.

  Rembrandt portret op podium tijdens de veiling

  Het Gala vond plaats in het Grand Hotel Huis Ter Duin in Noordwijk. Een van de kunstwerken die geveild werden was een van mijn kopieën van zelfportretten van Rembrandt. Het schilderij ‘Zelfportret van Rembrandt uit 1634’ werd door niemand minder dan Jop Libbens geveild, de directeur van het beroemde veilinghuis Christies. Jeanette van Beek, de directrice van Harmony Financial Services, bood €6000,00 voor het schilderij.

  Jean en Ruud in Huis ter Duin tijdens de Rembrandt veiling

  Dat het Rembrandt Gala centraal stond en van belang was in aanloop naar het Rembrandtjaar bleek ook door de aanwezigheid van de vele Nederlandse captains of industrie en de speciale gasten zoals, staatssecretaris Melanie Schultz en Minister Alexander Pechtold.

   

  Share and Enjoy