• Een onverwachte ontmoeting met de Koning en Koningin

  Posted on februari 12, 2015 by in Jean
  Pinterest
  Jean-Elliot-Koning-Willem-Alexander-Koninging-Maxima-2

  Jean Elliot schilderde de Koning en de Koningin der Nederlanden

  Onlangs waren Ruud en ik bij Restaurant Gember in Den Haag. Tot onze verbazing wandelde zo maar de Koninklijke familie langs onze tafel. De kans dat je deze mensen zo maar tegen het lijf loopt is normaal gesproken erg klein.

  Mooi om te zien dat de Koninklijke familie in een openbare gelegenheid kan zitten zonder gestoord te worden en ook zonder zichtbare beveiligingsmaatregelen. Mijn complimenten! Wat goed dat dat in Nederland zo kan.

  Vorig jaar heb ik de beide portretten van de Koning en de Koningin geschilderd op paneel. De schilderijen hebben in het Kroningsjaar in mijn studio aan de Thomsonlaan in Den Haag in de etalage gehangen.

  Het is frappant nadat ik iemand z’n portret geschilderd heb, ik anders naar hun gezicht kijk dan voorheen. Het is alsof je ze beter hebt leren kennen. Dus zo ook bij de portretten van de Koning en de Koningin. Omdat ze daar volgens mij onofficieel aanwezig waren, was het een unieke gelegenheid geweest om ze te benaderen. Maar uit respect voor hun privacy heb ik dat uiteraard niet gedaan.

  Toen de Koning en Koningin en hun familie vertrokken lachte de Koningin vluchtig naar ons, niet wetende dat zij naar de persoon keek die haar gezicht zo tot in de details bestudeerd heeft. Voor ons was deze ontmoeting een dubbele verrassing.

  Jean Elliot

  Share and Enjoy

One Response so far.

 1. Annelies schreef:

  It’s a small world! haha wat grappig Jean