• Nachtwacht als inspiratie voor schrijver Dan Brown

  Posted on februari 7, 2014 by in Jean, Museum review
  Pinterest

   

  Dan Brown, de wereld beroemde schrijver bekend van onder andere de Da Vinci Code, doet inspiratie op voor een nieuw boek in het Rijksmuseum in Amsterdam. Staand voor het schilderij ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt, wordt hij geïnterviewd door Twan Huys, presentator van programma College Tour.

  StudioJean-Nachtwacht

  Jean Elliot van Studio Jean schildert een kopie van de wereldberoemde Nachtwacht van Rembrandt.

  Het komt niet vaak voor dat Rijksmuseumdirecteur Wim Pijbes toestemming geeft om het wereldberoemde werk ‘De Nachtwacht’, als decor te gebruiken.

  Inspiratie
  Dan Brown, raakte tijdens het interview meer en meer onder de indruk van de onbekende details in Rembrandts meesterwerk. Hij kreeg kippenvel toen hij hoorde over de onopgeloste en verborgen symboliek in het schilderij.

  Mysterie
  Museumdirecteur Pijbes wees Dan Brown tijdens de opnames op het wapen van Amsterdam, dat op het uniform  van een van de gildeleden, Willem van Ruytenburch is afgebeeld. Het stadswapen bestaat uit drie Andreaskruizen, maar niemand weet eigenlijk wat de oorsprong daarvan is.

  Nieuwsgierig
  Als u na deze uitzending nieuwsgierig bent geworden naar de Andreaskruizen op het uniform, kunt u in onze studio aan de Thomsonlaan 65 in Den Haag een schitterende Nachtwacht bewonderen. (geschilderd in olie op een zesde van de ware grootte), Studio Jean.

   

  Share and Enjoy