• Majoor Thomson zoekt een passende bestemming

  Posted on oktober 13, 2014 by in Studio evenementen
  Pinterest

  Tijdens de Parelroute van afgelopen weekend bezochten veel bezoekers onze studio. Ter ere van het honderdste sterfjaar van Majoor Thomson schilderden creatieve bezoekers mee aan een bijzonder portret schilderij. Iedereen schilderde een klein deel van het geheel. De één een laars, de mantel, het zwaard, de ander een paar losse knopen of de dikke snor.

  Majoor-Thomson-Pareldag

  Majoor Thomson geschilderd door buurtbewoners tijdens de Parelroute 2014

   

  Dit schilderij, gemaakt door buurtbewoners, is een eerbetoon aan de man waarnaar onze straat en plein zijn vernoemd. Majoor Thomson stierf honderd jaar geleden in Albanië tijdens de eerste Nederlandse Vredesmissie*.

  Oproep!

  We willen het portret schilderij van Majoor Thomson graag op een passende locatie hangen. Heeft u suggesties? Neem contact met ons op via info@studiojean.nl.

  *Tijdens de Balkanoorlogen in 1912 – 1913 werd Nederland (neutraal) door de Grote Mogendheden verzocht om officieren naar Albanië te sturen. Albanië had zich onafhankelijk verklaard en werd aangevallen. Majoor Thomson sneuvelde in 1914 in Albanië. Door het uitbreken van de Eerste Wereld Oorlog is deze Eerste Vredesmissie van Nederland in de vergetelheid geraakt.

  Zie hier een overzicht van de schilderende bezoekers. 

  Parelroute 2014

  Tijdens de Parelroute schilderden creatieve bezoekers mee aan het portret van Majoor Thomson.

  Share and Enjoy

One Response so far.

 1. Babette schreef:

  Was leuk om mee te doen, ik kom de foto’s nu pas tegen op jullie site, wat geweldig! Met vriendelijke groeten Babette