• Knutselen met kinderen – Opvallend Afval

  Posted on juli 20, 2013 by in Jocelyn, Kids-club, Studio evenementen, What to make with kids
  Pinterest

  Duurzaamheid is voor iedereen belangrijk en daarom heeft een aantal ondernemers en buurtbewoners in de Haagse wijk Segbroek, de handen ineen geslagen voor het project ‘Opvallend Afval’. Het project maakt mensen bewust van de hoeveelheid afval die winkeliers en bewoners produceren. Het project probeert op een kunstzinnige manier anders met afval om te gaan dan het alleen maar weg te gooien. Kinderen uit de wijk geven afval een tweede leven door het maken van kunstwerken.


  Jocelyn Jones van Studio Jean, teken- en schilder atelier op de Thomsonlaan is met haar Recycle Kunst Club voor kinderen bezig met een afval kunstproject. Jocelyn: “We gebruiken voor dit project plastic doppen en deksels als pixels voor een afbeelding van een zomerse vlinder. Er is zoveel kleurrijk materiaal dat gewoon op de afvalhoop verdwijnt! Wij geven dit plastic een tweede leven en maken de mensen bewust van de hoeveelheid plastic die we gebruiken en soms gedachteloos weggooien. Maar al te vaak heeft plastic een hele korte gebruiksduur, maar wel een hele lange levensduur.” De vlinder is vanaf zaterdag 20 juli te bewonderen in de etalage van Studio Jean.
  Op 5 oktober 2013 maken kunstenaars en kinderen uit de buurt kunstwerken met het verzamelde afval. Deze kunstwerken worden in verschillende etalages tentoongesteld in de Haagse Fahrenheitstraat en Thomsonlaan.

  Opvallend-Afval-Studio-Jean-vlinder-004-small Opvallend-Afval-Studio-Jean-vlinder-001-small Opvallend-Afval-Studio-Jean-vlinder-002-small Opvallend-Afval-Studio-Jean-vlinder-003-small doppendeksels-mulitcolour doppendeksels-geel

  Share and Enjoy