• André Kuipers bezoekt Studio Jean in Den Haag

  Posted on april 17, 2014 by in Jean, Jocelyn, Studio evenementen
  Pinterest

  Een droom komt uit! Astronaut André Kuipers vereerde afgelopen zaterdag samen met zijn familie onze studio met een informeel bezoek. Terwijl hij in z’n astronauten overall de studio binnenwandelde was hij direct geïnteresseerd in verschillende kunstprojecten van ons.

  Kinder Recycle Kunst

  André Kuipers en Jocelyn Jones met Recycle art bij Studio Jean

  Uiteraard was hij erg gecharmeerd van de kunst die de kinderen van de Recycle Club en tijdens het Opvallend Afval evenement hadden gecreëerd en dat deed hem denken aan de enorme afvalbergen in Indonesië die hij had bezocht, waar ze nu anno 2014 pas zijn gestart met een recycle fabriek. André: “Het is heel goed om kinderen op jonge leeftijd al bewust te maken van het door volwassenen veroorzaakte afval probleem en de gevolgen daarvan”.

  ISS kunstwerk van kinderen

  Onze jongste leerlingen hadden in 2011 een kunstwerk gemaakt voor André toen hij in het International Space Station werkte. Een foto van het kunstwerk hebben wij via het European Space Agency naar hem opgestuurd. André, wijzend naar het kunstwerk: “Ja, dit heb ik op mijn laptop gezien in het ISS. Wel erg leuk om dit nu in het echt te zien”. Op de vraag om er zijn handtekening op te zetten zei hij: “Vind je dat niet zonde?” Jocelyn: “Nee! Natuurlijk niet.”

  André Kuipers signeert ISS kunstwerk van kinderen André Kuipers en Jocelyn Jones bij het ISS kunstwerk dat hij het signeerde

  Tentoonstelling: ‘Je bent een kind van je tijd’

  Tijdens onze tentoonstelling in het European Space Agency in 2013 was André niet in de gelegenheid ons te bezoeken. Maar ondanks zijn drukke agenda beloofde hij om naar de studio in Den Haag te komen. De familie Kuipers reageerde enthousiast op de twee portretten waar André en Leonardo da Vinci worden afgebeeld in verschillende era’s. Leonardo da Vinci in André’s ruimtepak en André in middeleeuwse kledij. André vertelde gelijk dat het ruimtepak ook daadwerkelijk zijn ruimtepak was en dat is te zien aan de vele kenmerken en badges. Op het Gasten Canvas waar al veel handtekeningen en opmerkingen van zijn ESA collega’s op stonden, schreef hij ‘Science is of all times, Excellent – André Kuipers.’andre-kuipers-jean-elliot-studio-

   

  Zijn bezoek was voor ons toch een soort ‘slagroom op de taart’. Met hem en zijn familie kennis te hebben kunnen maken is en blijft een bijzondere maar vooral aangename belevenis. Zie hier een korte film van zijn bezoek:

   

  Jean, Ruud en Jocelyn.

  Share and Enjoy